torstai 28. huhtikuuta 2016

Savanni Nukahtaa

Novitan viidakkolangoista se ajatus sitten lähti.

Olen kai jollain lailla jäänyt koukkuun näihin kirjoneuleitten suunnitteluun. Olisihan se välillä kiva tehdä jotain ihan tavallista ja yksiväristä, vaikkapa palmikkoneuletta. Mutta kun kirjoneulekuvioiden ideoinnissa ei mikään ole rajana. Paitsi tietenkin edellisessä kirjoituksessani mainitsemat tekijänoikeusseikat. Nämäkin savannisukan kuviot voisivat kuulua kastiin "ei kopioitavissa", mutta eihän kirahvin, tiikerin, pantterin tai lumileopardin kuvioita kukaan ole rekisteröinyt! Valmiita kuvioita löytyi kyllä netistä, mutta halusin taas tehdä ihan omat kuvioni, jotta ei ainakaan kukaan pääse syyttämään kopioinnista!

Kävin eilen kirpputoreilla kiertelemässä tytön kans. Vietettiin semmoista tyttöjen shoppailupäivää :) Samalla etsin viidakkoaiheista kuvausrekvisiittaa, mitä yllättävän paljon olikin tarjolla. Oli seeprakuvioista hametta, pantterikuvioista toppia ym. Onkin yllättävää kuinka paljon eläinkuoseja käytetään asusteissa. Kuvaamista varten löysinkin Kaustisen Helluntaiseurakunnan kirppikseltä tiikerikangasta, joista päräytin liian isot tyynynpäälliset (hinta 1 €), hieman lyttääntynyt ja kulunut pantterityyny löytyi Kaustisen Basaarista (hinta 0,50 €) samoin housut (0,50 €). Ja taidan jättää housut arkikäyttöön, sen verran mukavat ovat pitää.

Alkuperäinen idea lähti siis liikkeelle Novitan viidakkokuvioisista langoista. Sukissa käytetty lanka Novitan 7-veljestä.

Kutsutaan näitä sukia nyt sitten Savannisukiksi, vaikka lumileopardi on ainoa eläin, joka ei tietääkseni savannilla asustele.
Linkki ohjeeseen: http://www.ravelry.com/patterns/library/savanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti