perjantai 13. toukokuuta 2016

Oi Maamme Suomi

Jääkiekon MM 2016

Miehen kisasukka


Lintu-Paavolan maatilan kevätkiireet ovat vieneet mennessään ja vähän vähemmän olen ehtinyt neulomuksien parissa viettää aikaa. Innostuin kuitenkin suunnittelemaan jääkiekon MM-kisasukat, vaikka en niin innokkaasti kisoja seuraakaan. Yhden illan tuumailin kuvioita ja pikasen suunnittelutyön tuloksena syntyi sinivalkoiset sukat tietenkin. En halunnut vain pelkästään siniristilippua ja tekstiä Suomi vaan perinteiseen Johannan tyyliin halusin jonkun pienen omantyylisen vivahteen. Ajattelin sitten pistää kiekkojoukkueen pelinumerot sukkiin ja siitäpä se sukka sitten syntyi. Numeroiden väleissä voi nähdä myös joukkueen pelipaidan hiharannut.

Kyllä minä suunnittelin, että pistäiskö suomen jellonan siihen jalkapöydän päälle tai MM-kisojen logon. Sitten aatelin, että tällä kertaa saa turhat krumeluurit piisata ja laitan rohkeasti vain yksivärisen jalkaosan. Rauhottaa tuota kuviointia eikä tuu turhan sekasotkunen kompleksi. Turhia löpisemättä menkääs kassohan jäkistä ja alakakaa tikata kisasukkaa. Alla kirjoneuleen mallikuvio. Resoriosan tein muistaakseni 72 s ja lisäsin 6 s ensimmäisellä oikein neulotulla kierroksella. Sukka tikataan ihan normaalin perussukan kaavalla. Lankana Novitan Nalle ja puikot nro 3.


Mallikuvio miehen sukkaan (vaal. pun kavennuskerrokset):
(Jos haluaa lisää väljyttää pohkeeseen, niin mallikuvion numeroiden eteen ja jälkeen voi lisäillä lisävälejä sinisellä ja valkoisella)

Laitethan ny vielä toisinkin päin, jos haluaa valamhiks oikhen päin :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti