tiistai 12. huhtikuuta 2016

Keksinkö pyörän uudelleen?

Pertsat


Edellisten sukkaprojektien ja värien ilotulittelun jälkeen halusin tehdä jotain todella yksinkertaista ja pelkistettyä. Kaikki ne kukkaset ja kuviot alkoivat tuntua jo niin hirveän pirtsakalta! Eihän se nyt millään käy päinsä, että tässä tällainen optimisti suomalainen päästäisi itsensä valloilleen ja levittelisi iloa ja pinkkejä sydämiä ympäristöön! Pikkusen pitää suomalaiseen harmaaseen tapaan myös synkistellä ja palata perusasioiden ääreen. Synkistelyhän on paljon mukavampaa kuin ilottelu, eikös?

Niin, mikä sen synkeämpää kuin suomalainen mies ja miehen villasukka. Eihän suomalainen mies paljon värejä käytä eikä missään tapauksessa pukeudu ainakaan pinkkeihin villasukkiin. Joten siispä suunnittelemaan aivan t-a-v-a-l-l-i-s-e-t ja helppotekoiset sukat, jotka ehkä joku muukin innostuisi tekemään.

Ajatus lähti ensin palapelistä. Palapelin palasista koostin mielessäni kuvioita sukkaan, kun jo ensimmäisellä nettihaulla törmäsin neulottuihin palapelin palasien kuvioihin. Luovuin siis siitä ideasta, koska en halua kopioida. Neulemallejahan on maailma pullollaan ja on hyvin todennäköistä, että joku on jo sen juuri keksimäsi mahtavalta idealta vaikuttavan neulemallin tehnyt. No mitäpä tuosta, vaikka olisinkin keksinyt pyörän uudestaan. Se luovuuden ilo ja uuden idean työstäminen on jotain mitä ei pysty muualta kopiomaan. Ensiesittelyssä siis miesten perussukat, kutsuttaisiinko niitä sitten Pertsoiksi? Nämä sukat päätyivät eräälle ei niin synkälle suomalaiselle miehelle :)

Hyvät perussuomalaiset ihmiset, "Pertsat", olkaapa hyvä!Pertsojen ohje ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta:
http://www.ravelry.com/patterns/library/pertsat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti