lauantai 1. huhtikuuta 2017

Vuosi ja yksi vuorokausi

Empire-sukat


Kaikki tikkaajat tietävät, että joskus on puikoilla sellainen työ, jonka tekeminen on todella tympeää. Se työ jää jonnekin korin pohjalle. Sieltä se sitten aina välillä kummittelee ja muistuttaa keskeneräisestä itsestään. Välillä tekisi mieli vain purkaa työ ja aloittaa joku uusi projekti. Kaikesta huolimatta olet päättänyt, että jonain päivänä vielä otan haasteen vastaan ja teen työn loppuun.

Mulla kävi juuri näin näiden Empire-sukkien kanssa. Inspiraation sain jostain lehden sivuilta olevasta tapetista tai taustakuvasta, en enää muista mistä ja kuvakin joutui hukkaan. Kuvioiden suunnittelukaan ei ollut mistään helpoimmasta päästä. Ehkä se tympeys tähän sukkaan johtui myös noista väreistä, jotka eivät mitenkään silmiä hivele. Alkuperäisessä kuvassa sävyt olivat paljon vaaleammat, mutta 7-veljen langoista ei löytynyt niitä sävyjä. Ajattelin kuitenkin, että menkööt, tehdään kunnon värioksennukset!

No vuosi siinä meni ennen kuin tartuin työhön. Siinä välissä tuli toki tehtyä kaikenlaisia muunlaisia rustailuja. Ensimmäinen sukka oli kantapäähän asti valmis. Sitten kun vauhtiin pääsin, niin toinen sukka valmistui liki vuorokaudessa. Eikä se tekeminen ollutkaan sitten niin kauheata kuin muistin. Monimutkaisista kuvioista huolimatta tikkaaminen luonnistui mukavasti.

Mutta tätäpä se tikkaaminen on. Välillä syntyy sukkapari päivässä, viikossa, kuukaudessa tai vuodessa. Multa se otti tällä kertaa vuoden ja yhden vuorokauden.

1 kommentti: