sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Harmuskamuunnelmia

Mulla on ilimeisesti menosa tällanen abstraktin taiteen kausi. Tykkään tikata ja suunnitella mahollisimman yksinkertasia kuvioita. Kuitenkin niisä kuvioisa pitäis olla jotain uutta ja pientä ireaa. Sitä sitte tierä onko näisäkä mitään ireaa, mutta ei ainaska ole toisia samallaisia! Sehän täsä neulonnam maailmasa tahtoo olla hankalaa, että aina joku on jo keksiny just sen kuvion mitä aattelit tehä. Nettisivustot on pullolhan jos jonkinlaista kuviota, palamikkua ja pitsiä. Ammennankin ireoita sitte milloin mistäki. Posti toi näytenumeron aikakauslehestä ja sitä plaraillesa sattu silimhän tuollanen kuva. Sopivasti sitte nuista erellisistä Harmuska-sukista sain irean muunnella vähän tuota kuvan kuviota.


Sininen färi vaihtu turkooshin, ko ei ollu lankalaatikosa just nyt sopivan färistä sinistä. Lankana 7-veikka, puikot 3,5.

 
 
Ohje:
 
55 s valpalmikkoreunus
 
1-2 krs: *3 o 2 n*, toista *-* kierroksen loppuun
2 krs: kuten 1 krs
3 krs: *nosta 1 s neulomatta, neulo 2 o, vedä nostettu silmukka 2 neulotun s:n yli, 2 n* toista *-* kierroksen loppuun
4:krs *neulo 1 o, tee langankierto, 1 o, 2 n*, toista *-* kierroksen loppuun.
Toista 1-4 krs kunnes joustinneule on haluamasi levyinen.
(Itse tykkään tehä niin, että viimeinen kierros ennen kirjoneulekuvion alkua on krs 3, jonka teen kuitenkin niin, että kun teen ylivetokavennuksen lisään yhden s. ennen silmukoiden siirtämistä oikealle puikolle. Eli silmukkamäärä on valmiiksi oikea lähdettäessä tekemään sileää.
 
 
Kirjoneulekuvio (4 s:n mallikerta toistuu):
 
1. rivi alinna
 
 
Kirjoneulekuvion jälkeen valkoisilla kierroksilla kavensin ennen kantapäätä 5 s = 55 s. Jalkaosassa kiilakavennusten jälkeen puikoille jäi 13 s per puikko = 52 s. Jalkaosan kuvio muuten sama kuin varsiosassa, mutta päin vastoin. Valkoisia välikerroksia 5 ennen ja jälkeen kirjoneuleen.
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti