maanantai 15. elokuuta 2016

Rustuu-sukat

Rustelukset summuut


Kaustisen murthella pruukathan (tavataan) sanua (sanoa), ko värkäthän (värkätään, tehdään) jotain tai sikiät (lapset) vaikka leikkii rusteluksilla (leluilla), että rustella (mm. askarrella, leikkiä). Blogini nimikin viittaa siihen, että jotain täällä metsän keskellä aina silloin tällöin tulee väkerrettyä.

Kerroinkin aikaisemmassa kirjoituksessani, että nuo maatilan hommat tahtoo viedä vapaa-aikaa ja voimia sen verran, ettei tahdo kesällä ehtiä mitään ylimääräistä tehdä. Kun toiset tehtailee villasukkia liukuhihnamenetelmällä, olen itse pakertanut näiden yksien ja samojen sukkien kanssa koko kesän. Sanotaan myös, että luovuus tarvii kukkiakseen tiettyä joutenoloa ja laiskuutta. Siitä on kyllä ollut hiukkasen pulaa, joten sukkien viimeisten kuvioiden synnyttäminen vaati hieman enemmän aikaa. Tapanani on kuitenkin luottaa siihen, että oikealla hetkellä ideat ovat kyllä tullakseen sieltä aivosolujen perukoilta. Väkisin ei kannata yrittää.

Olen tykännyt ruskean ja turkoosin väriyhdistelmästä, ja nyt sain ajatuksen tehdä kyseisen värisistä langoista sukat. Vaikka maailmassa riittää erimerkkisiä lankoja, niin pitäydyn edelleen perus 7-veikassa. Erilaisia geometrisia kuvioita löytyy netin täydeltä hakemalla. Seuraavasta kuvasta sain ideoita kuvioihin:
Ja tällaiset sukista sitten tuli:Saapa nähä jaksanko ohjetta näistä rustata :) Ehkä julkaisen malliruudukon piakkoin tällä sivulla ilmaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti