tiistai 28. huhtikuuta 2015

Tytön liivihame kirppislöydöstäTänään sain vihdoin valmiiksi tytön liivihameen. Projektin piti olla helppo ja parissa illassa tehty. Toisin kuitenkin kävi. Ompelukone ei oikein koskaan ole ollut minun vahvin lajini saatika sitten saumuri, jonka sain äidiltäni lainaan. Pikkuhiljaa karut muistot epäonnistuneista saumoista ja kieroon menneistä tikkauksista nostivat taas päätään. Tällaisena semi-perfektionistina on vaikeaa hyväksyä pienetkin lähes näkymättömät virheet ompeleen suoruudessa. Tunnistatko myös kenties itsesi? Kirpputorilta löysin naisten hameen, jonka ihanat värit pistivät heti silmään.

Ajattelin tällä kertaa olla erittäin huolellinen, tehdä kaavat viimeisen päälle, käyttää silitysrautaa saumojen taittelussa ja nuppineuloittaa kanttinauhat kunnolla. Pienten yritysten ja erehdysten kautta sain kuin sainkin kussan valmiiksi. Tälläkään kertaa ei säästytty saumojen purulta, ratkomiselta ja uudelleen ompelulta. Kaavaakin piti hieman muokata, jotta kangas riittäisi. Hame ei ole aivan niin leveä kuin alkuperäisessä kaavassa. Kaavan otin kirjasta Mekkotehdas, jonka on kirjoittanut Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola.

Liivihameelle hintaa tuli kokonaista 2,80 €. Naisten hame löytyi kirppikseltä 2 € hintaan ja uusi kanttinauha maksoi 0,80 €. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti